Bel direct: +31(0)878746999

AED storing

Wat te doen bij een AED storing?
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een levensreddend apparaat dat ontworpen is om snel en effectief te handelen bij een hartstilstand. Toch kan het voorkomen dat een AED niet naar behoren functioneert. Dit kan ernstige gevolgen hebben in een noodsituatie, dus het is van essentieel belang om voorbereid te zijn op een mogelijke storing.

 

Oorzaken van een AED storing:

  1. Lege of defecte batterij: De batterij van een AED heeft een beperkte levensduur. Dit is afhankelijk van het type en merk AED. Een storing kan optreden als de batterij leeg is of niet goed werkt (defect is).
  2. Verlopen, geopende of beschadigde elektroden: AED elektroden hebben een beperkte houdbaarheid en moeten op tijd worden vervangen. Geopende of beschadigde elektroden kunnen ervoor zorgen dat het AED apparaat niet goed functioneert.
  3. Technische fout: Ondanks regelmatige zelftests kan een AED een interne technische fout vertonen, zoals een defecte software of hardware fout.Gemiddelde levensduur van een AED is ca. 10 jaar.
  4. Onjuist onderhoud: AED's vereisen regelmatig onderhoud en controle om ervoor te zorgen dat ze altijd operationeel zijn.

 

Wat te doen bij een AED storing?

  1. Controleer de statusindicator AED: De meeste AED's hebben een statusindicator of lichtje dat aangeeft of het apparaat klaar is voor gebruik. Als deze een probleem aangeeft, bijvoorbeeld door een rood licht of een waarschuwingstoon, betekent dit dat de AED niet klaar is voor gebruik.
  2. Voer een zelftest uit: Moderne AED's kunnen handmatige zelftests uitvoeren. Raadpleeg de handleiding van uw AED om te controleren hoe je dit kunt doen. Bij een storing kan dit soms aanvullende informatie geven over de oorzaak.
  3. Vervang de elektroden en/of batterij: Als de elektroden en/of batterij het probleem veroorzaakt, vervang deze dan onmiddellijk. Zorg ervoor dat je altijd reserveonderdelen bij de hand hebt.
  4. Neem contact op met de klantenservice van AEDcompany B.V. : Bij een storing die niet onmiddellijk kan worden opgelost, neem je contact op met AEDcompany B.V. voor een reparatie of vervanging.

 

Voorkom storingen door goed onderhoud:

  1. Goede staat van onderhoud van de AED: Voer regelmatig visuele controles uit om te controleren of de AED correct werkt en of de elektroden en batterij nog geldig zijn. Volg de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant, deze kunt u in de handleiding vinden. U kunt de handleiding voor uw AED downloaden via onze website. Zorg ervoor dat er een periodiek onderhoud wordt uitgevoerd (zelf of door een extenre partij) en dat er iemand verantwoordelijk voelt voor een goede staat van onderhoud van de AED.
  2. Opleidingen: Zorg ervoor dat mensen in je omgeving getraind zijn in het gebruik van een AED en weten wat ze moeten doen bij een storing.
  3. Vervang onderdelen op tijd: Houd de vervaldatum van de elektroden en batterij goed in de gaten en vervang deze voor ze verlopen zijn.

 

Een goed onderhouden AED is essentieel voor een succesvolle reanimatie bij een hartstilstand. Neem preventieve maatregelen om storingen te voorkomen en zorg ervoor dat je AED altijd operationeel is.